Cand am mers in vacantele din insulele Lefkada si Corfu, avand in vedere ca drumul pana acolo este destul de lung, am hotarat sa avem o cazare intermediara, iar varianta aleasa de noi a fost Salonic.

Salonic este al doilea oras ca marime din Grecia, dupa capitala Atena. Orasul este plin de monumente romane, otomane, paleocrestine si bizantine. Cele mai importante obiective turistice pe care le-am vizitat in scurta noastra sedere din acest oras au fost: Turnul Alb, Rotonda lui Galerius, Arcul lui Galerius, Piata Aristotel, Muzeul Fotografiei si Forumul Roman.

Turnul Alb, reprezinta simbolul orasului Salonic si este situat la malul marii. Este cel mai cunoscut monument din Salonic si a fost ridicat la porunca lui Suleyman Magnificul.

Muzeul Fotografiei este singurul muzeu de acest fel din Grecia si este situat in portul orasului. La jumatatea distantei dintre Muzeul Fotografiei si Turnul Alb se afla Piata Aristotel. Ea reprezinta o alta atractie a Salonicului. In plimbarea noastra din aceasta zona am avut drept companie zeci de porumbei.

Alaturi de Turnul Alb, Arcul lui Galerius este unul din cele mai importante atractii ale Salonicului. Impunatorul monument a fost construit de imparatul roman de origine daca, Galerius.

Rotonda este cunoscuta si sub denumirea de Biserica Sf. Gheorghe si este un monument aflat in vecinatatea Arcului lui Galerius. Este considerata cea mai veche biserica ortodoxa din Salonic si este inclusa in patrimoniul UNESCO.

Forumul Roman sau agora, asa cum il numesc grecii, ofera trecatorilor o imagine panoramica incredibila asupra excavatiei arheologice a sitului. Ruinele intalnite in centrul Salonicului ne-au aratat cat de vechi este acest oras.

Promenada este locul cel mai romantic din oras si cred ca pe acolo trece obligatoriu fiecare turist, indiferent cat sta in Salonic. Noi am ales sa ne plimbam seara pe faleza, pentru a ne bucura de apus. Si de fiecare data am avut parte de apusuri minunate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: