Relaxare in Delta Dunarii

Dupa cateva vacante destul de active si dupa un traseu dificil spre Varful Moldoveanu era nevoie de o vacanta de relaxare. Si unde ma puteam relaxa mai bine, conecta cu natura si bucura de peisaje minunate? In Delta Dunarii, bineinteles.

In Delta Dunarii am mai fost de doua ori de-a lungul timpului, o data in Sulina, a doua oara in Jurilovca; fiecare zona avand frumusetile ei.

De data aceasta am ales o locatie situata in comuna Parches, in Dobrogea de Nord, intr-o zona in care nu mai fusesem pana atunci, dar pe care ne doream s-o exploram.

Ne-a bucurat faptul ca in aceasta locatie se ajunge direct cu masina, la fel ca in Jurilovca, fara a fi nevoiti sa trecem Dunarea cu bacul.

Pensiunea Casa Obreja, situata in vecinatatea Lacului Parches, in apropierea granitei cu Ucraina, a fost gazda sejurului nostru. Ne-a incantat faptul ca, fiind singurii turisti de acolo in acea perioada, ne-am bucurat cu adevarat de liniste. In vacantele noastre din ultimii trei ani, am mai avut astfel de ocazii.

Pensiunea dispune de cinci camere spatioase si frumos utilate, o curte mare, in care te poti relaxa in cele trei balansoare, poti sta la plaja pe seslong sau te poti racori in piscina.

Masa se poate servi atat in locul special amenajat din interiorul pensiunii, cat si in foisorul din curte. Noi am ales de fiecare data foisorul, intrucat ne-am dorit sa ne bucuram de peisaj si de aer curat. Si pentru ca eram in delta ne-am desfatat cu mult peste, atat in ciorba sau storceag, cat si la gratar cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Intr-una din zile ne-am plimbat cu barcuta pe canale, explorand zona, cu flora si fauna acesteia. Ne-au atras atentia, in special, nuferii albi si galbeni.

Delta are un farmec aparte pentru cei pasionati de pescuit, ca si sotul meu, care asta a facut in majoritatea timpului, pe cand eu ma bucuram de soare.

Am reusit sa surprindem si doua apusuri minunate.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Scroll to Top