Pentru mine toamna este un anotimp foarte romantic. Iubesc toamna datorita exploziei de nuante si degradeuri. Am inceput, de cativa ani incoace, pe langa vacantele pe care le avem in fiecare vara si iarna, sa ne bucuram de vacanta si toamna.

Avem o tara minunata pe care dorim sa o exploram cat mai mult, in fiecare an alegem noi destinatii. Sunt cateva locuri in tara noastra in care merita sa ajungi macar o data in viata. Asa am gandit si noi cand am hotarat sa mergem in vacanta in zona Cazanele Dunarii – Cheile Nerei – Valea Cernei.

 Era sfarsit de octombrie, vremea era capricioasa, ploua zilnic si era destul de rece. Atunci mi-am zis ca ne putem bucura de vacanta, chiar si cand ploua.

Ajunsi la destinatie, am constat ca pe langa ploaia care cadea neincetat, cam in toata perioada sejurului nostru a fost prezenta, si ceata densa ne-a insotit mereu. Insa acest lucru nu ne-a impiedicat sa ne bucuram de moment.

Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este situat in judetul Caras-Severin si face parte dintr-o zona superba a Romaniei, mai putin vizitata de lume. Cred ca parcul e frumos in orice anotimp, dar parca toamna, cu paleta ei de culori, ii da un farmec aparte. Pe perioada sejurului nostru ne-am bucurat de peisaje deosebite, iar ploaia parca a amplificat si mai tare frumusetea acestora, culorile devenind vii.

Principalele obiective turistice pe care le-am vizitat in zona au fost: Cascada Bigar, considerata una dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase cascade din lume, Cascada Vaioaga, Morile de apa de la Rudaria si Lacul Ochiul Bei. Acesta din urma are o culoare ireala si nu ingheata niciodata. In drum spre el am intalnit o salamandra, pe care era cat pe ce sa o calcam. Era ascunsa sub niste frunze.

Domogled-Cerna este unul din cele mai frumoase parcuri nationale ale Romaniei. Ne-am bucurat de frumusetea acestuia intr-una din zile. Ceata, care ne-a insotit aproape in fiecare zi, a creat un decor minunat. Cu ajutorul ei am reusit sa realizam fotografii extraordinare, care spun mai mult decat o mie de cuvinte.

Am mers cu barca cu motor pe Dunare, admirand frumusetea peisajului. Cerul plin de nori, se reflecta in apele Dunarii  creand un decor minunat. Desi vremea a fost in cea mai mare parte ploioasa, intr-una din zile am reusit sa imortalizam un apus minunat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: