Alte frumuseti din judetul Brasov – Tara Barsei

Brasov este judetul in care am avut cele mai multe vacante de pana acum si suntem incantati, de fiecare data, sa descoperim noi atractii turistice.

Am scris aici pe blog cateva articole despre obiectivele turistice vizitate de noi pana in prezent, din acest judet drag noua.

Ne era dor de zapada si pentru ca in Bucuresti nu ninsese deloc in aceasta iarna, ne-am gandit sa dam o fuga pana in Poiana Brasov pentru un scurt traseu prin zapada. Dar pentru ca aveam la dispozitie patru zile si ne aflam in Tara Barsei, nu puteam rata ocazia de a vizita si cateva obiective turistice din aceasta zona mai putin exporata de catre noi.

Tara Barsei este renumita pentru cetatile sale medievale si pentru bisericile fortificate construite de cavalerii teutoni. Am vizitat trei dintre acestea si am fost impresionati de frumusetea lor: Biserica fortificata din Harman, Cetatea Feldioara si Cetatea Prejmer.

Cetatea Feldioara, situata la aproximativ 20 km de orasul Brasov, este cea mai veche si cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Tara Barsei. Este cunoscuta si sub numele de Marienburg (Cetatea Sfintei Maria) intrucat Fecioara Maria era patroana Ordinului cavalerilor teutoni.

Biserica-Cetate din Harman, situata la aproximativ 10 km de orasul Brasov, este una dintre cele mai bine conservate biserici fortificate din Tara Barsei.

La aproximativ 15 km de orasul Brasov se afla Cetatea Prejmer. Este unul dintre cele mai importante monumente istorice medievale din Tara Barsei si este inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De asemenea, este singurul obiectiv turistic ce a primit trei stele in Ghidul Verde Michelin, destinat turismului. Aceasta distinctie este cea maxima, Biserica Neagra primind doua stele, iar Strada Sforii din Brasov, o stea.

Situate la aproximativ 25 km de orasul Brasov, Lacurile de la Codlea, reprezinta un habitat insemnat pentru numeroase specii de pasari obisnuite cu mediul acvatic. Lacurile adapostesc un continut bogat de peste si reprezinta un mijloc de relaxare si recreere. Datorita frumusetii sale deosebite, Lacurile de la Codlea mai sunt cunoscute si ca “Delta Brasovului” sau “Delta dintre munti”.

Un alt obiectiv turistic de pe lista noastra a fost Pestera Valea Cetatii. Am ales sa vizitam aceasta pestera intr-o zi in care ploaia nu ne oferea prea multe variante de petrecere a timpului liber in natura.

Pestera a fost descoperita acum circa 60 de ani, dar abia in 2010 s-a inceput amenajarea acesteia, an in care a fost inscrisa si in circuitul turistic. Din acest punct de vedere, putem spune, ca este o pestera relativ noua. O particularitate a acestei pesteri o constituie acustica deosebita, motiv pentru care Filarmonica din Brasov organizeaza acolo concerte fara nici un sistem de sonorizare.

In drum spre pensiunea unde eram cazati am trecut pe langa Pietrele lui Solomon. Ne-ar fi placut sa facem un mic traseu prin acea zona, dar ploaia nu ne-a permis acest lucru.

Nu puteam incheia aceasta scurta vacanta fara o excursie in Poiana Brasov pentru a ne bucura de zapada.

Multumesc prietenei mele, Cristina pentru ajutorul dat in redactarea ultimelor articole de pe acest blog.

Scroll to Top