Anul acesta mi-am propus sa calatoresc mai mult decat anul trecut. Tara noastra are multe locuri deosebit de frumoase, unele mai departate de Bucuresti, precum Maramures, Apuseni, Bucovina, dar si altele situate la o aruncatura de bat de capitala.

Valea Prahovei este o zona bogata in obiective turistice, unele foarte cunoscute si promovate, altele mai putin. Weekendul trecut, atat cat ne-a permis timpul, am vizitat o mica parte dintre ele. Ne-am bucurat de fiecare in parte.

Daca la finalul anului trecut am fost cazati in Paltinis, statiunea montana aflata la cea mai mare altitudine din tara noastra, am hotarat sa incepem anul tot la inaltime si am ales Predeal, orasul aflat la cea mai mare altitudine. Ne-am cazat la hotel Belvedere din Predeal, hotel situat intr-o zona linistita, departe de aglomeratia de langa partiile de sanius si de schi si aproape de inceputul unor trasee montane.

Primele obiective turistice vizitate au fost: Castelul Peles si Castelul Pelisor, din Sinaia si Castelul Cantacuzino din Busteni. Castelul Peles se afla in prezent in proprietatea Familiei Regale a Romaniei si adaposteste Muzeul National Peles.

Intrucat, in fiecare an, in a treia duminica din luna ianuarie se serbeaza Ziua Internationala a Zapezii, am ales si noi sa o serbam cum se cuvine. Tinand cont de faptul ca este iarna si se intuneca devreme, am hotarat sa facem doua trasee usoare si scurte. Unul a fost de la Cabana Trei Brazi pana la Cabana Poiana Secuilor, iar al doilea din apropierea hotelului Belvedere pana la Cabana Susai, urmand marcajul cu banda rosie. Ne-am bucurat de multa zapada si peisaje superbe. Fotografiile vorbesc de la sine.

Weekendul nostru prelungit s-a incheiat cu un minunat traseu pana la Cascada Urlatoarea din Busteni. Am urmat marcajul cu punct rosu pana la cascada. Desi aceasta era partial inghetata, ne-a oferit un spectacol deosebit. Cascada se afla la altitudinea de 1100m, in apropierea traseului turistic care duce din Busteni spre Platoul Bucegi pe Valea Jepilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: