Primul weekend din aceasta toamna am ales sa il petrecem la mare, pe litoralul romanesc.

Am calatorit mult in aceasta vara, in diferite regiuni ale tarii. Ne-am bucurat din plin de frumusetile Romaniei. Am vizitat, in principal, zonele de munte, dar am ajuns, in cateva weekenduri, si la mare.

Am plecat sambata dis-de-dimineata si in drum spre mare soarele ne-a incantat cu un minunat rasarit.

Intrucat cazarea, la hotelul la care aveam rezervare, incepea cu mult dupa ora pranzului, am ales sa ne petrecem timpul ramas pana atunci, pe plaja. Am preferat una mai putin aglomerata si am optat pentru plaja Tuzla. Iubesc aceasta plaja. Are un farmec aparte.

Dupa-amiaza am ajuns la Hotel Dana din statiunea Venus. Desi am petrecut doar o noapte in acest hotel, ne-a placut mult pentru ca si aici ne-am bucurat de mult verde, ca in vacantele noastre din Maramures, Apuseni, Bucovina, Transilvania si Muntenia. Hotelul este inconjurat de o mare gradina botanica si are o arhitectura diferita fata de restul unitatilor de cazare de pe litoralul romanesc.

Seara am ales sa ne plimbam pe plaja din statiunea Venus si m-a bucurat faptul ca am avut ocazia sa fotografiez apusul de soare. Litoralul romanesc este cunoscut pentru rasariturile sale spectaculoase, nu si pentru apusuri.

A doua zi dimineata ne-am relaxat la piscina hotelului, iar mai apoi am plecat catre o noua plaja. De data aceasta ne-am indreptat catre statiunea Eforie Nord.

Daca sambata plaja Tuzla era plina de alge, din cauza unei furtuni care avusese loc cu cateva zile in urma, duminica, in Eforie Nord, marea era curata si de o culoare turcoaz, asa cum rar intalnesti pe litoralul romanesc. Pentru cateva momente am crezut ca sunt pe o plaja exotica.

In drum spre casa, soarele ne-a incantat din nou, de aceasta data cu un minunat apus. Am incheiat, astfel, primul weekend din aceasta toamna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: