Vacanta din Viena a fost prima noastra vacanta, care a avut ca scop principal vizitarea obiectivelor turistice ale unui oras situat in afara tarii. Calatorisem pana la momentul respectiv in cateva tari, mai apropiate de Romania, dar de obicei alegeam statiuni de pe litoralul acestora, pentru a ne bucura de plaja si mare. Exceptie face Croatia, unde am reusit sa imbinam statul la plaja si balacitul in mare cu vizitarea catorva orase de pe Coasta Dalmata.

Pentru ca obisnuim sa calatorim cu masina personala, pana sa ajungem in Viena, ne-am oprit cateva zile in Budapesta pentru a vizita cateva obiective turistice, iar intr-o alta zi, pentru ca se afla la mai putin de 70 de kilometri de Viena, am ales sa dam o fuga pana in Bratislava.

Principalele obiective pe care le-am vizitat in Viena au fost: Palatul Schonbrunn, Catedrala și Piața Sf. Ștefan, Palatul Hofburg si Haus des Meeres (Casa Marii).

Vizitarea Palatului Schonbrunn am realizat-o in doua zile. Erau multe obiective pe care doream sa nu le ratam. Am vizitat camerele regale si gradinile palatului, Sera palmierilor, Muzeul trasurilor si gradina zoologica a palatului, iar la final am urcat la Gloriette, de unde am admirat panorama superba asupra palatului si a imprejurimilor.

Auzisem ca in Gradinile palatului Schonbrunn  se ascunde cea mai veche gradina zoologica din lume si doream sa o vedem. Noua ni s-a parut si cea mai frumoasa dintre toate pe care le vazusem pana atunci. De animale acvatice si nu numai ne-am bucurat si la Haus des Meeres (Casa Marii), acvariul intins pe 7 etaje in inima Vienei. De la ultimul etaj am putut admira panorama asupra “marii “de cladiri a orasului Viena.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: