Pe cei de la Master Adventure i-am cunoscut in primavara, in vacanta pe care am avut-o in judetul Bihor. Cu ei am facut atunci un traseu de via ferrata numit “Peretele Zanelor” si rafting pe Crisul Repede. M-am bucurat din plin de aceste experiente. Am scris despre ele intr-un alt articol aici pe blog.

De pe site-ul lor am aflat ca sunt patru trasee de via ferrata, doua in Vadu Crisului si doua in Suncuius, iar in fiecare localitate se afla un traseu usor si unul dificil. Eu, in aceasta primavara, am facut traseul usor din Vadu Crisului si mi-am propus ca atunci cand voi reveni in zona sa reusesc sa parcurg si celelalte doua trasee, cu un grad de dificultate ridicat.

Din experienta anterioara stiam ca trebuie sa-mi fac programare dinainte si sa tin cont de conditiile meteo. Prin urmare, am luat legatura cu Dan Remus, unul dintre coordonatorii activitatilor outdoor.

Primul traseu pe care l-am facut se numeste “Casa Zmeului” si asa cum scrie si pe site-ul celor de la  Master Adventure, atractia principala este locuinta Zmeului din Vadu Crisului. Peretele de stanca pe care este amenajat traseul are o diferenta de nivel de aproximativ 150 m, iar lungimea totala a acestuia este de circa 215 m. Acest traseu l-am strabatut impreuna cu Mihai, ghidul care m-a insotit in aceasta experienta.

Al doilea traseu numit “Podul Indian” este situat in Suncuius si l-am strabatut impreuna cu Remus. Acest traseu mi s-a parut cel mai dificil dintre toate cele pe care le-am parcurs pana in prezent, intrucat pe unele portiuni de-a lungul acestuia, scarile metalice erau destul de departate unele de altele si am realizat cu greu prizele pe ele. Ajutata fiind de Remus, am reusit sa strabat pana la capat acest traseu.  Cand am ajuns in varful stancii, m-am bucurat de o panorama superba asupra Crisului Repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: