Thassos denumita si Insula de Smarald, este cea mai nordica insula greceasca si totodata una dintre cele mai intinse. Alaturi de insula Samothraki, Thassos este a doua  insula greceasca situata aproape de Romania.

Thassos este inconjurata de plaje, unele sunt linistite, iar altele aglomerate, unele mici, iar altele mai intinse. Golden Beach este una dintre cele mai cautate plaje pe aceasta insula, pentru ca este lunga si lata, astfel incat sezlongurile si umbrelutele nu sunt inghesuite.

Noua ne-a placut mult Marble Beach, o plaja micuta, destul de greu accesibila. Contrastul dintre albul pietricelelor de marmura ce formeaza plaja si apa marii de culoarea turcoaz, fac din aceasta plaja una din cele mai spectaculoase ale insulei.

Un obiectiv de neratat al insulei Thassos il reprezinta “piscina naturala” Giola, formata prin prabusirea tavanului unei grote. Giola impresioneaza prin culoarea verde smarald a apei. Este locul preferat al celor ce iubesc salturile in apa.

Situata la aproximativ 25 de kilometri la sud de Limenas, capitala insulei, cunoscuta si sub denumirea de Thassos Town, se afla Manastirea Sf. Arhanghel Mihail. Manastirea impresioneaza prin locatia sa spectaculoasa, fiind construita pe o stanca masiva deasupra nivelului marii si oferind astfel o superba panorama asupra Marii Egee si a Muntelui Athos.

Ca in fiecare vacanta in care mergem si aici ne-am bucurat de minunate apusuri.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: