Relaxare la malul Marii Negre

Iubesc marea! An de an o revad cel putin o data.

Pentru ca in ultimii doi ani m-am bucurat in principal doar de Marea Neagra, anul acesta am ales sa ma relaxez si la malul altor mari: Marea Ionica si Marea Mediterana.

Si cum vara se apropie cu pasi repezi de final, am profitat de mini-vacanta de Sfanta Maria si am mers din nou la mare. De data aceasta la malul Marii Negre.

Ne-am cazat intr-o zona mai putin aglomerata, intre statiunile 2 Mai si Vama Veche, relativ aproape de granita cu Bulgaria, pentru ca ne doream mult sa facem o excursie de o zi in nordul litoralului bulgaresc.

Plaja am facut in statiunea 2 Mai, unde la fel ca si in Tuzla, marea are culoarea turcoaz. Imi place mult aceasta culoare, imi aduce aminte de Grecia. Am ales aceasta statiune pentru ca este mai putin aglomerata, iar aici chiar am avut parte de liniste. Am putut, astfel, sa ascult muzica valurilor marii si nu cea care duduie in boxele de pe plajele altor statiuni.

Tot de pe plaja din 2 Mai am admirat si Luna Plina. A fost un moment magic, fiind pentru prima data cand ne-am bucurat de ea la malul marii.

In excursia de o zi din tara vecina am vizitat cateva locuri superbe din nordul litoralului bulgaresc: Tyulenovo, Rusalka, Dalboka si Cap Kaliakra.

Tyulenovo  se afla la aproximativ 40 km de statiunea 2 Mai. Acolo nu exista plaja cu nisip, dar poti face anumite activitati precum: sarituri in apa de pe stanci, scuba diving si plimbari de-a lungul coastei, admirand marea si grotele sapate in stanca de aceasta.

Rusalka este una dintre statiunile mai putin cunoscute de pe litoralul bulgaresc, situata foarte aproape de granita cu Romania. Este un loc retras si linistit, potrivit pentru cei care cauta o vacanta departe de agitatie. Plaja acesteia are atat nisip fin, cat si zone stancoase. Noi am ales sa facem plaja intr-un golfulet in care am avut parte de intimitate, liniste si o priveliste minunata.

La recomandarea catorva prieteni, am servit cina la restaurantul Fermei de midii din Dalboka, renumit pentru preparatele sale din peste si fructe de mare. Acolo am fost placut surprinsi sa vedem meniuri si in limba romana, chelneri care stiau romana si ca nota de plata se putea achita atat in euro si leva, cat si in lei.

La aproximativ 10 km de Dalboka se afla Cap Kaliakra, un monument al naturii din Dobrogea bulgareasca ce cuprinde o cetate medievala si o rezervatie naturala.

Am intrat pe poarta vechii cetati, admirand marea, tarmul stancos si ruinele cetatii, am trecut prin terasa unui restaurant, unde am fi servit masa, daca nu eram deja cu burtile pline si am ajuns la o capela micuta, aflata pe stanci, chiar in capatul micii peninsule.

Desi erau cativa nori, ce au acoperit soarele la un moment dat, am reusit sa ne bucuram de un minunat apus de la cetate.

Scroll to Top