Am profitat de ziua libera de 8 martie si am spus “da” invitatiei fiicei mele de a petrece aceasta zi la Ceramic Café, o locatie in care ma simt mereu minunat. Am promis data trecuta cand am fost acolo, ca voi reveni cand se vor ridica restrictiile.

Anul trecut, cand am fost la Ceramic Café, am pictat o cana de care ma bucur in fiecare zi la birou. Am scris despre acea experienta, aici pe blog in articolul “Canuta fermecata”.

Ca si atunci, stateam in fata rafturilor cu vase ceramice gandindu-ma ce anume sa pictez. Pana la urma am ales sa pictez o farfurioara, pe care sa imi pun fructele la birou. Consider ca a fost o alegere inspirata.

Si pentru ca in acea dimineata, de 8 martie, am facut cateva fotografii haioase cu pisica noastra, Luna, am ales sa pictez pe vasul ceramic o pisicuta stilizata.

Dupa ce mi-am ales vasul pentru pictat, culorile si pensulele, m-am pus pe treaba. Am facut conturul pisicii cu creionul, iar cand am inceput sa folosesc vopselele, pisica parca a inceput sa prinda viata. Pentru a obtine culori mai accentuate, trebuia sa dau mai multe straturi de vopsea.

Pictand si stand de vorba cu fiica mea, nici nu am observat cum a trecut timpul. Se facuse tarziu, cei de la cafenea se pregateau sa inchida, iar eu am fost nevoita sa termin lucrarea. Cand am ajuns la casa sa achit si sa las farfurioasa pentru a fi arsa, am fost placut surprinsa sa vad masa plina de vase ceramice ce fusesera pictate in acea zi.

Farfurioara pictata a fost lasata in grija celor de la Ceramic Café, urmand a fi imbaiata intr-o emulsie speciala si, ulterior, arsa in cuptor. Dupa doua saptamani am fost sunata de cei de la cafenea pentru a-mi ridica vasul pictat. Sunt foarte incantata de cum a iesit farfurioara mea!

Cu siguranta voi reveni cat de curand la Ceramic Café. Data viitoare ma voi duce mai devreme pentru a lucra in tihna. Mi-am propus sa pictez si alte vase ceramice.

Acum, la birou,  farfurioara ii tine companie canii pictate anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: