Parasailing in Muntenegru

Eram pe plaja Budva din Muntenegru si urmaream cu privirea cu se ridicau parasutele in aer si imi doream sa traiesc si eu aceasta experienta.  Zburasem cu parapanta la mare si la munte, dar parasailing nu mai facusem pana atunci.  Si cum in vacanta din Kefalonia, pe care o avusesem cu putin timp inainte de a merge in Muntenegru, ne-am bucurat de soare si apa, mi-am zis ca acum este momentul sa las leneveala de o parte si sa am parte de putina adrenalina.  Asa ca m-am hotarat sa fac si eu parasailing.

Parasailing-ul este zborul deasupra marii cu o parasuta, numita parasail, trasa de o barca cu motor. Pentru acest sport e nevoie de o barca cu motor puternic, dar si de vant puternic. Parasailing-ul este o activitate relaxanta si o varianta pentru cei care vor sa traiasca senzatii tari si sa se bucure de adrenalina.

Parasailing-ul se poate face de unul singur sau in grup. Eu am ales sa ma bucur de aceasta experienta impreuna cu fiul meu. Dupa ce ni s-a facut un mic instructaj si ni s-au dat veste de salvare, am fost luati cu barca de la mal, dusi in larg, prinsi in hamuri, iar cand barca cu motor a prins viteza, parasuta noastra s-a ridicat la inaltime. Zborul a fost unul cat se poate de placut. Am avut parte de vant puternic si astfel, parasuta noastra s-a ridicat la 200 de metri. De sus am admirat frumusetea peisajului. Senzatia pe care mi-au dat-o inaltimea, cerul, vantul si marea e greu de descris in cuvinte.

Si ca sa ne bucuram de si mai multa adrenalina, cei de la centrul de parasailing au oprit la un moment dat motorul barcii. Parasuta noastra s-a lasat usor catre apa, pana ce noi am atins marea, iar la scurt timp dupa aceea, au repornit motorul barcii, parasuta ridicandu-se deasupra marii. A fost o experienta minunata, de care ne-am amuzat maxim.

Tura de parasailing a durat aproximativ un sfert de ora, iar la final, aterizarea s-a facut tot pe platforma barcii.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]
Scroll to Top