Multi dintre prietenii mei, care calatorisera in Grecia, imi recomandau Lefkada ca destinatie de vacanta. Stiau de la mine ca in fiecare an obisnuim sa schimbam insula, chiar daca alegeam sa mergem tot in Grecia. Imi spuneau ca Lefkada e un fel de Caraibe al Greciei, iar noi, care pana atunci nu mai fusesem in vreo insula de la Marea Ionica, ci doar in cele de la Marea Egee, relativ mai aproape de Romania. am decis sa mergem pana la urma acolo.

Lefkada este singura insula din Grecia la care se poate ajunge fara a folosi un ferryboat, ea fiind legata de continent printr-un pod plutitor. Este o insula muntoasa, impadurita pe majoritatea suprafetei cu paduri de brazi si pini, astfel ca drumurile din centrul insulei iti lasa impresia ca esti mai mult la munte decat la mare.

Ca de obicei, obisnuim sa mergem cu masina personala pentru a putea vizita intreaga insula. Cel mai mult ne-au placut plajele din vestul insulei, fiind mai spectaculoase decat cele din estul acesteia. Ne-am bucurat de plaje precum Agios Nikitas, Kalamitsi, Kathisma si Porto Katsiki, ultima fiind una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei. Toate aceste plaje sunt extrem de frumoase, chiar daca unele au nisipul fin, iar altele pietricele, marea de o culoare ireala crea, de fiecare data, un peisaj superb.

Pe plaja Porto Katsiki se poate ajunge coborand cele optzeci de trepte taiate in stanca, pana jos la mare. Este o plaja superba cu pietricele albe si apa turcoaz, inconjurata de stanci verticale impresionante. De sus din parcare am admirat peisajul care m-a lasat fara cuvinte.

Plaja Kathisma, una din cele mai lungi plaje ale insulei, este o plaja cu nisip si este preferata de cei care iubesc  sporturile extreme. Eu si fiul meu am zburat cu parapanta deasupra marii. Am putut admira frumusetea ei si de la inaltime, nu numai de la sol. A fost o experienta extraordinara pentru amandoi! Era pentru prima oara cand zburam cu parapanta. Am scris un articol despre aceasta experienta aici pe blog.

Plajele din estul insulei sunt mai putin spectaculoase decat cele vestice, plaja Nidri fiind una dintre cele mai cunoscute din aceasta zona.

Pe langa plaje, o alta atractie a insulei o reprezinta Cascada Dimosari, care este situata in partea de est a insulei, nu departe de Nidri.

Ca de fiecare data cand vizitam insulele grecesti, si de data aceasta am vizitat  si capitala insulei, respectiv Lefkada Town, situata in partea de nord a acesteia.

Nu puteam incheia turul nostru pe aceasta insula fara sa vizitam si Cape Lefkatas, cel mai sudic punct al acesteia.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: