Dintre toate insulele grecesti pe care le-am vizitat pana in prezent, Kefalonia mi-a placut cel mai mult. Frumusetea ei am putut sa o admir din orice colt al insulei. Ape turcoaz, plaje cu nisip sau pietricele, pesteri  spectaculoase, dealuri sau munti cu paduri de brazi si pini, sate pescaresti sunt doar cateva din atractiile de care ne-am bucurat pe perioada sejurului nostru. Pentru a putea vizita intreaga insula, asa cum ne propunem atunci cand alegem Grecia ca destinatie de vacanta, ne-am cazat in Argostoli, capitala insulei, situata in partea de vest a acesteia.  Argostoli se afla la o distanta optima atat de plajele din nord, cat si de cele din sud sau est. In cateva seri am iesit la plimbare pe faleza asfaltata imortalizand apusul soarelui sau admirand Obeliscul.

Plaja Myrtos, amplasata la 30 km nord de Argostoli, este cea mai  frumoasa si cunoscuta plaja din Kefalonia, fiind distinsa de mai multe ori cu Blue Flag pentru curatenie si frumusetea naturala. Plaja Myrtos este alaturi de plaja Navagio din Zakynthos si plaja Porto Katsiki din Lefkada, una dintre cele mai fotografiate plaje din insulele Ionice. Aici ne-am bucurat din plin de culoarea marii, dand la padele din caiac. A fost o experienta minunata!

Nu departe de plaja Myrtos, in partea de nord-vest a insulei, se afla castelul Assos, construit in timpul dominatiei venetiene. Am urcat la fortareata, iar de acolo, de sus, am admirat panorama asupra marii si a imprejurimilor.

Plaja Makris Gialossituata  la 4 km de Argostoli, este una din cele mai populare plaje din Kefalonia. Este inconjurata de vegetatie abundenta si paduri de pini. Nisipul fin, marea turcoaz si verdele padurilor, creaza astfel un peisaj exotic.

Iubesc aceasta insula pentru ca e foarte colorata, oriunde mergeam intalneam leandri si alte flori divers colorate.

Unele plaje, care ne-au atras atentia intr-un mod placut, au fost: plaja Antisamos, situata  la 27 km nord-est de Argostoli, plaja Foki Fiskardo situata in partea de nord a insulei, plaja Skala, in partea de sud si plaja Petani, in partea de vest. Alte plaje, desi sunt mai micute, sunt la fel de frumoase: plaja Vouti, Vatsa si Agia Eleni.

Alte atractii spectaculoase ale insulei sunt pesterile. Pestera Melissani se afla in partea de est a insulei si gazduieste un lac sarat subpamantean, pe care il lumineaza razele soarelui prin locul in care tavanul pesterii s-a prabusit la cutremurul din 1953. Aceasta pestera ne-a fascinat. Reflexiile apei ne-au oferit un spectacol minunat!

O alta pestera spectaculoasa este Pestera Drogarati. Datorita dimensiunii impresionante a acesteia, pestera a gazduit de-a lungul anilor numeroase concerte si evenimente.

Si pentru ca iubesc apusurile si pe aceasta insula m-am bucurat de ele. Un loc din care am putut sa fotografiez un apus spectaculos a fost Farul Sf. Theodor.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: