Alaturi de Apuseni si Bucovina, Maramuresul este o alta regiune deosebit de frumoasa a tarii noastre care continua sa ma surprinda si in care ma intorc mereu cu drag. De fiecare data caut noi obiective turistice pe care sa le vizitez. Daca pana anul acesta am ales sa exploram zona vara, de aceasta data ne-am bucurat de ea toamna.

Ne-am cazat la Hotel Ignis din Suior Baza din Baia Sprie, hotel situat la poalele Muntilor Gutai si inconjurat de o padure de fagi. Suior Baza face parte din Complexul Turistic Suior, complex ce mai cuprinde si cabanele de la Cota 1000 si Cabana Telescaun. Ne-ar fi placut ca pana la Cota 1000 sa urcam cu telescaunul, dar acesta, in perioada respectiva, se afla in lucrari de reparatii si intretinere pentru sezonul de iarna. Am mers cu masina pana la acea cota, iar de acolo, am facut traseu pana pe culme, de unde ne-am bucurat de o panorama extraordinara asupra imprejurimilor.

Lacul Albastru este o arie protejata de interes national si este situat pe teritoriul orasului Baia Sprie. Acest lac este unicat in Europa deoarece isi schimba culoarea in functie de anotimp, de pozitia soarelui si de temperatura. Culoarea acestuia variaza de la albastru deschis, la verde inchis sau chiar maro.

Lacul Bodi este un lac artificial, aflat la poalele Varfului Mogosa, la o altitudine de peste 730 m, pe raza administrativ-teritoriala a orasului Baia Sprie.

Baia Mare este municipiul de resedinta al judetului Maramures si este situat in depresiunea Baia Mare, pe cursul mijlociu al raului Sasar, la poalele Muntilor Gutai.

Turnul Sfantul Stefan (simbol al orasului Baia Mare), Biserica Catolica, Biserica Reformata, Hanul Vulturul Negru, fantana arteziana din Centrul Vechi al orasului, precum si podul peste raul Sasar, ce traverseaza orasul de la est la vest, sunt doar cateva din obiectivele turistice de care ne-am bucurat in scurta noastra plimbare prin acest oras.

La 6 km de cariera Blidari, pe drumul ce duce catre Taul lui Dumitru se afla Cascada Stur. Aceasta are 8 m inaltime si este “ascunsa” intre copaci, mai jos de drum.  

Cascada Piciorul Calului situata in spatele ruinelor de la topitoria de aur Logolda din Cavnic. Este cunoscuta si sub denumirea de Cascada Vaii de pe Izvor. Caderea de apa masoara 40 m inaltime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: