Frumuseti din Bucovina (II)

Bucovina este unul dintre cele mai frumoase tinuturi ale Romaniei, este o stare de spirit pentru unele persoane, iar pentru altele, un mic colt de rai. Pentru noi, Bucovina este un loc de poveste in care ne-am dorit sa revenim, dornici sa ne bucuram si de alte atractii turistice ale zonei.

Am vizitat Bucovina in urma cu multi ani. Atunci am ales sa facem un tur al manastirilor din zona: Putna, Voronet, Moldovita, Sucevita si Humor si traseul spre Pietrele Doamnei. Am scris despre acea vacanta intr-un alt articol pe blog.

De cele mai multe ori, cand spui Bucovina gandul te duce la biserici si manastiri, unele dintre acestea incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, dar Bucovina inseamna mult mai mult de atat.  Sunt numeroase alte obiective turistice deosebit de frumoase in aceasta zona, ce pot fi vizitate.

Vacanta din Bucovina este practic o continuare a vacantei pe care am avut-o in Maramures. Cele doua zone sunt apropiate una de alta, pe ambele le-am vizitat cu ceva timp in urma si ne-am propus sa le redescoperim.

Aproape tot drumul inspre Bucovina a plouat, dar cand am intrat in Campulung Moldovenesc, ploaia a incetat si am fost intampinati cu un minunat curcubeu, atunci cand ne-am apropiat de Hotel Cosmos, hotelul care ne-a gazduit pe perioada sejurului nostru.

Primul obiectiv turistic din itinerarul nostru a fost Mocanita Hutulca – Moldovita. Mocanita circula pe toata perioada anului si are doua tipuri de vagoane: inchise sau sub forma de terasa, de unde turistii pot admira peisajele superbe. Nu a fost necesar sa ne facem rezervare din timp, asa cum am procedat in cazul Mocanitei din Viseul de Sus. Traseul dureaza aproximativ doua ore si jumatate, cu o pauza de 40 de minute la capat de linie, unde se pot servi diferite preparate traditionale bucovinene si nu numai.

Nu departe de Moldovita, in Pasul Ciumarna (numit si Pasul Palma) este in functiune cea mai lunga tiroliana cu un singur segment din Romania. Si cum imi place adrenalina, nu am ezitat sa ma bucur de aceasta experienta. Voi scrie un articol pe blog despre acest subiect. La Palma am admirat si panorama spectaculoasa peste Obcinele Bucovinei.

Am ales sa reluam traseul spre Pietrele Doamnei pentru a ne bucura atat de peisajul intalnit pe drum, cat si de privelistea superba vazuta din cel mai inalt punct al traseului. Pozele vorbesc de la sine.

Situate la poalele Muntilor Rarau, aproape de orasul Campulung Moldovenesc, se afla Cheile Moara Dracului, cele mai frumoase si cele mai bine pastrate chei din aceasta zona. Traseul prin aceste chei are marcaj cu cruce rosie si este unul spectaculos. Moara Dracului este o arie protejata de interes national.

Incheiem vacanta din Bucovina ca si pe cea din Maramures, tot la inaltime. In Maramures am urcat cu telescaunul din Borsa pentru a putea ajunge la cele doua obiective turistice deosebit de frumoase: Lacul Stiol si Cascada Cailor. In Vatra Dornei am urcat cu telescaunul, iar ajunsi in varf ne-am bucurat de peisaj, de soare si de liniste, recunoscatori ca am reusit sa vizitam tot ce ne-am propus pentru aceasta vacanta.


Frumuseti din Bucovina (II)
error: