Banatul este o regiune care impresioneaza atat prin diversitatea reliefului si frumusetea peisajelor, cat si prin traditii si obiceiuri. Este o regiune pe care am mai vizitat-o de-a lungul timpului si pe care ne-am dorit sa o revedem. Ne-am bucurat de aceasta data de noi obiective turistice.

Am ales sa ne cazam la Pensiunea Dream Tricule Boutique, din satul Svinita, o pensiune in care ne-am simtit rasfatati pe intreaga perioada a sejurului nostru. Dimineata ne serveam micul dejun si cafeaua pe terasa casutei unde eram cazati, bucurandu-ne de privelistea minunata asupra Dunarii. Seara cand reveneam din plimbarile noastre de explorare a zonei, serveam cina si ne relaxam pana tarziu pe terasa, in hamacul de langa aceasta sau in leagan.

Faptul ca majoritatea locuitorilor acestui sat sunt sarbi, romanii fiind minoritari, mi-a creat impresia ca sunt in strainatate. Acelasi sentiment l-am trait si atunci cand am mers, sa petrecem de ziua noastra la restaurantul Eibenthal, din satul cu acelasi nume, un sat cehesc. Acolo ne-am rasfatat cu mancaruri si bauturi traditionale cehesti.

La aproximativ 60 de kilometri de satul Svinita, inspre localitatea Moldova Noua se afla Cascada Modavita si Cascada Buraul Mare.

Cascada Modavita este situata relativ aproape de sosea, iar pana la Cascada Buraul Mare am avut de parcurs un scurt traseu prin padure. Intrucat in acea perioada nu plouase de mult timp in zona, debitul Cascadei Modavita era destul de redus. La ambele cascade ne-am bucurat de mult verde.

In apropierea localitatii Coronini se afla Pestera Gaura cu Musca si Stanca Baba Caia, alte doua obiective turistice de pe lista noastra.

Pentru a putea vizita Pestera Veterani, cunoscuta si sub denumirea de Grota Veterani si Pestera Ponicova am ales sa facem o plimbare cu salupa pe Cazanele Dunarii. Am admirat de la distanta Chipul lui Decebal, Manastirea Mraconia si Golful Dubova.

De frumusetea Cazanelor Dunarii si a Golfului Dubova ne-am bucurat si de la inaltime, parcurgand trasee pe varfurile Ciucarul Mare si Ciucarul Mic.

Spre Varful Ciucarul Mare am urmat traseul marcat cu triunghi galben, iar spre Varful Ciucarul Mic, traseul marcat cu triunghi rosu.

La recomandarea celor care au mai parcurs aceste trasee, am folosit parazapezi pentru protectia fata de posibilele vipere, pe care le puteam intalni pe drum sau fata de vegetatia uscata existenta, ce ne putea rani la picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: