Cand am vazut postarea distribuita, de o prietena de-a mea, pe Facebook, legata de Complex Zaga-Zaga din Delta Siretului, am fost uimita de frumusetea peisajului. Nu-mi venea sa cred ca imaginile respective erau din Romania. Vazusem pe internet ceva asemanator la o postare legata de “Mica Venetie a Nordului”.  

Noi fusesem cu cativa ani in urma in Delta Dunarii si ne-am plimbat cu barca pe canale, dar la Zaga Zaga decorul era un pic diferit. Nu am mai stat pe ganduri si am intrat imediat pe link, atrasa de pozele acestuia.

Dupa ce am citit articolul si m-am bucurat de toate fotografiile postate in el, ma vizualizam in acel loc si mi-am spus ca acolo vreau sa ne petrecem vacanta din luna octombrie. Nici nu am vorbit cu sotul meu, in prealabil, pentru a-i cere parerea, asa cum procedam de obicei, ci am pus mana pe telefon si am sunat la Complex pentru a face rezervare. Doamna de la receptie mi-a confirmat ca in perioada in care doream eu sa merg este liber si astfel, am facut rezervare. Sotului meu i-am spus doar ca am facut rezervare pentru sejurul din luna octombrie, dar nu i-am spus si unde anume vom merge. Am vrut sa-i fac o surpriza. Am fost nevoita sa ii spun in dimineata plecarii, zona in care urma sa mergem in vacanta, intrucat el era soferul si trebuia sa stie in ce directie urma sa plecam. Nu i-am dat prea multe amanunte, ci doar ca trebuie sa mearga inspre Focsani, urmand de acolo sa il ghidez pana la destinatie. M-am bucurat ca am reusit sa ii fac o surpriza in ceea ce priveste locatia pe care am ales-o.

Cand am ajuns acolo, am constat ca in realitate era si mai frumos decat in fotografiile pe care le vazusem, cand am facut rezervarea. Peisajul este superb. De-a lungul canalelor din Delta Siretului sunt zeci de bungalouri si multe casute plutitoare. Am avut noroc cu alegerea perioadei, pentru ca sejurul nostru a fost la sfarsitul lunii octombrie, iar de la 1 noiembrie, Complexul urma sa se inchida. Astfel, noi am fost singurii turisti din resort. Acest lucru ne-a bucurat enorm intrucat la restaurant am fost serviti repede, neasteptand onorarea altor comenzi, iar cand ne-am plimbat cu barca pe canalele deltei, nu am avut parte de aglomeratie. Mesele le-am servit la cherhana, unde ne-am bucurat de preparate din peste proaspat  din crescatoria proprie, precum: storceag si pastarv pe plita, cu mamaliga si mujdei de usturoi. Dimineata ne rasfatam la o cafea pe terasa cherhanalei. Si in acest sejur ne-am bucurat de apusuri minunate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: