Suntem in minivacanta de Rusalii, acest weekend prelungit asteptat cu nerabdare de multi romani. In comparatie cu weekendul trecut, care a fost tot unul prelungit, lumea a inceput sa calatoreasca, intrucat din 1 iunie s-au eliminat anumite restrictii.

In aceasta minivacanta ne-am dorit sa ajungem la Complex ZagaZaga din Delta Siretului, dar nu am gasit camere disponibile pentru aceasta perioada. Acolo fusesem cu ceva timp in urma si pentru ca ne-am simtit extraordinar, am promis ca vom reveni.

Cum prognoza meteo anunta ploaie in marea majoritate a timpului din aceasta minivacanta si cum nu reusisem sa fac rezervare la Complex ZagaZaga, ne-am gandit sa mergem mai aproape de Bucuresti, dar tot intr-o delta. Si am ales sa facem o excursie in Delta Neajlovului.

Delta Neajlovului, una dintre comorile naturale ale Munteniei, se afla la aproximativ 40 de km de Bucuresti si este considerata a doua delta din Romania, dupa Delta Dunarii, atat ca marime, cat si ca biodiversitate. Face parte din Parcul Natural Comana.

Desi cerul era plin de nori, am constatat ca si alti oameni nu au luat in seama prognoza meteo si au ales sa se bucure de natura. Parcul era foarte animat. Plimbarea cu vaporasul, barca sau caiacul, dar si cea cu bicicleta, trotineta sau rolele, sunt cateva din activitatile care se pot practica in cadrul complexului. Unele persoane au avut parte de adrenalina, dandu-se cu tiroliana peste lacul din apropiere, iar altele s-au bucurat de momente de relaxare, la terase sau stand la picnic pe iarba.

Noi ne-am bucurat de frumusetea peisajelor cutreierand la pas aleile parcului. Am admirat in mod deosebit nuferii si macii, care ofereau o nota aparte peisajului.

La un moment dat a inceput sa ploua marunt, dar noi nu ne-am speriat de cativa stropi de ploaie. Am ramas acolo si bine am facut. Vantul a suflat cu putere si a imprastiat norii. Dupa un timp cerul era albastru, fara pic de nor, iar acest lucru ne-a bucurat maxim. Am hotarat sa stam pana la asfintitul soarelui, pentru ca imi doream mult sa fotografiez apusul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: