Delta Dunarii

Delta Dunarii, una dintre minunile lumii, asa cum o numesc multi, este una din zonele cu cea mai mare biodiversitate  de pe planeta, dupa Bariera de Corali, Australia, si Insulele Galapagos, Ecuador. Este considerata cel mai tanar pamant romanesc, care desi s-a format de-a lungul a 10.000 de ani, continua sa creasca si in present. Din anul 1990 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Vazusem de-a lungul timpului pe internet tot felul de fotografii, care mai de care mai spectaculoase, cu aceasta frumusete a Romaniei si ne doream mult sa o vizitam. Si desi ne doream mult sa ajungem in Delta, tot timpul amanam acest lucru.

Cred ca Delta e frumoasa in orice anotimp. Auzisem ca primavara tarzie este propice pentru a o vizita, pentru ca pasarile calatoare se intorc in tara, natura renaste, iar in aceasta perioada fiind prohibitie, nu ai parte de aglomeratie pe canale, ci de multa liniste. Cred ca si toamna, cu paleta ei de culori sau iarna, cand ingheata lacurile, creaza un peisaj deosebit de frumos in Delta, dar noi am ales sa o vizitam vara, pentru ca am vrut sa ne bucuram si de plaja.

Dupa un drum de 3 ore pana in Tulcea si alte 4 ore jumate, cat a durat traversarea Dunarii cu bacul, am ajuns in Sulina, care este, alaturi de Sfantu Gheorghe, una dintre cele mai populare destinatii din Delta.

Pe perioada sejurului nostru am facut cura exclusiv din peste. Gastronomia Deltei este una bogata in preparate delicioase traditionale. Am facut plimbari cu barca pe canale, unde am admirat frumusetea peisajului, am fost la pescuit si, bineinteles, ne-am bucurat de plaja si de mare.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Scroll to Top