Asa cum spunea si Carl Gustav Jung: “Viata incepe la 40 de ani, pana atunci faci doar cercetare”. Sunt perfect de acord cu acest citat si mi se potriveste perfect. Chiar dupa aceasta varsta, eu am inceput sa practic diverse activitati si sporturi extreme, in care am avut parte de multa adrenalina, precum: zbor cu parapanta, paraseling, calarie, rafting si via ferrata. Si de fiecare data m-am bucurat din plin de fiecare experienta. Sunt incantata ca, la aceasta lista s-a mai adaugat, de curand, inca una: sailingul.  

In perioada 17-19 septembrie am participat la evenimentul Corporate Regatta 2021 organizat la Marina Limanu, de catre SetSail si Maserati.

La aceasta competitie intre ambarcatiuni, au participat 12 echipe, printre care si echipa Dendrio, din a carei componenta am avut placerea sa fac si eu parte. Am cunoscut cu aceasta ocazie oameni extraordinari, cu care am facut o echipa grozava.

In seara primei zile am cunoscut si celelalte echipe concurente, skipperii acestora si am tras la sorti ambarcatiunea cu care urma sa participam la concurs. Echipa Dendrio, compusa din zece “marinari”, avea sa se imbarce la bordul navei Santa Magica si sa aiba la timona pe skipperul Ionut Lupu.

In dimineata urmatoare, cu ceva timp inainte de inceperea concursului, ne-am intalnit cu skipperul nostru, am urcat pe barca si ni s-a facut un mic instructaj. Fiind novice in acest domeniu a trebuit sa ma familiarizez cu termeni marinaresti precum: volta, prova, pupa, babord, tribord, foc si randa. Desi niciunul dintre membrii echipei noastre nu mai participase la vreun astfel de concurs, ne-am descurcat foarte bine. Profesionalismul skipperului, in organizarea si atribuirea sarcinilor pentru fiecare membru al echipajului, s-a regasit pe tot parcursul concursului. In acea zi am avut o proba costal, destul de obositoare din punct de vedere fizic, ce s-a desfasurat pe o mare agitata, cu valuri destul de mari. Seara am petrecut-o la Marina Limanu, unde a avut loc o petrecere pe cinste cu toti participantii si o degustare de vinuri oferite de Crama Vinarte.

In a treia zi a concursului am avut 3 curse inshore. Primul semnal a fost la ora 11, iar ultimul la ora 15.30. Dupa experienta avuta in ziua anterioara, ne acomodasem oarecum cu marea si capriciile acesteia. Desi aceste curse au fost foarte solicitante, am facut fata cu brio, iar la finalul concursului am fost multumiti de rezultate.  

Seara a avut loc festivitatea de premiere.

Multumesc echipei Dendrio pentru ca mi-a oferit sansa de a participa la aceasta competitie alaturi de membrii acesteia! A fost o experienta extraordinara pe care mi-ar face mare placere sa o mai repet. Multumesc si pentru fotografiile facute de unii dintre coechipieri!

Multumesc, de asemenea, organizatorilor pentru fotografiile oficiale, realizate de Marian Sterea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: