Canuta fermecata

Alaturi de calatorie, pictura este o alta pasiune de-a mea. Imi place mult sa pictez, desi, recunosc ca anul acesta am pictat destul de putin, comparativ cu anul trecut, mai exact cu primavara acestuia, cand, in perioada de izolare, am pictat zeci de tablouri. Regasiti aici pe blog toate picturile mele.

Acum cateva luni am fost invitata de o prietena de-a mea la restaurantul Journey Pub, la evenimentul “Wine & Paint Night Out”, unde am avut de pictat pe panza o “Luna Plina”. Mi-a placut foarte mult aceasta experienta, am scris si despre ea aici pe blog si mi-as fi dorit mult sa o repet, dar din cauza restrictiilor impuse, aceste evenimente nu mai pot avea loc in prezent.

Si cum se apropia ziua mea onomastica si imi era dor sa pictez, imi propusesem sa imi serbez aceasta zi intr-un loc deosebit. Asa ca am ales Ceramic Café, o locatie in care aveam posibilitatea sa dau frau liber imaginatiei creatoare. Stateam in fata rafturilor cu o multitudine de vase ceramice ce asteptau cuminti sa fie pictate si nu stiam pe care dintre ele sa o aleg. Intr-un final m-am decis. Am ales o cana. O cana pe care urma sa folosesc in fiecare zi la cafea sau ceai.

Dupa ce ni s-au dat cateva sfaturi referitoare la culori, combinatii de culori si modul cum sa obtinem anumite efecte pe vasele pictate, m-am pus pe treaba.

M-am inspirat dupa un tablou pictat de mine in urma cu 5 ani, tablou oferit cadou unei prietene dragi.

Dupa cateva ore petrecute cu pensula in mana, cana a fost pictata.

Cana pictata a fost lasata in grija celor de la Ceramic Café, urmand a fi imbaiata intr-o emulsie speciala si, ulterior, arsa intr-un cuptor profesional. Dupa doua saptamani am fost sunata de cei de la cafenea pentru a ridica obiectul pictat. Acolo mesele erau pline de vasele pictate de alti artisti: cani, farfurii, castroane si vaze. Am fost foarte incantata de cum a iesit cana mea.

Cand se vor ridica restrictiile, cu siguranta, voi reveni in aceasta locatie pentru a picta si alte obiecte.


Canuta fermecata
error: