Alte frumuseti din Transilvania – judetele Covasna si Harghita

Situata in centrul tarii si fiind inconjurata de Muntii Carpati, care strabat Romania, Transilvania se afla in topul destinatiilor de vacanta ale romanilor.

De-a lungul timpului am vizitat mai multe zone din aceasta regiune. Despre unele dintre ele am povestit aici pe blog: “Brasov, orasul meu de suflet”, “Din frumusetile judetului Brasov- Sinca Veche si Racos”, “Colibita-marea de la munte” si “Frumuseti din Transilvania-Praid si Sovata”.

Anul acesta am vizitat regiuni ale tarii noastre precum: Maramures, Apuseni si Bucovina, dar ne-am dorit sa ne bucuram si de cateva obiective turistice din Transilvania, altele decat cele pe care vizitasem anterior.

Ne-am cazat in Bixad, la Pensiunea Solyomko, situata intr-o zona deosebit de frumoasa a judetului Covasna, nu departe de Baile Tusnad si Lacul Sfanta Ana, cateva din obiectivele turistice pe care doream sa le vizitam. Aici ne-am bucurat din plin de confort, de liniste, de delicioasele mancaruri traditionale din aceasta zona, de ospitalitatea gazdelor si ce cei trei iepurasi dragalasi aflati in curtea pensiunii.

Statiunea balneara Baile Tusnad este situata intr-o zona foarte frumoasa din inima Carpatilor, in partea sudica a depresiunii Ciucului. I se mai spune si “Mica Elvetie”.

Dupa ce am admirat frumusetea Lacului Ciucas, am pornit pe un mic traseu, marcat cu punct rosu spre Bastionul Apor.

La 24 km de Baile Tusnad se afla Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din Romania. Acesta este inconjurat de paduri seculare. Intrucat din anul 2018 este interzis scaldatul in acest lac, localnicii ne indeamna sa ne spalam macar cu apa acestuia, pentru ca zana lacului sa ne protejeze intregul an.

Cetatea Balvanyos este una dintre cele mai vechi cetati ale regiunii. Cetatea se afla la o altitudine de 1029 m pe dealul Cetate, deasupra statiunii balneoclimaterice, Baile Balvanyos.

Am urmat traseul marcat cu cruce rosie si banda albastra, desi mai multe site-uri faceau referire la marcajul cu punct galben pana la ruinele cetatii. Noi nu am vazut acest marcaj, singurul punct galben din peisaj eram chiar eu.

Traseul pana la ruinele cetatii a durat aproximativ o ora. Acesta a fost plin de adrenalina, intrucat unii turisti, cu care ne-am intalnit pe drum, sustineau ca au vazut un urs in zona. De pe turnul cetatii am admirat panorama deosebita asupra intregii zone.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Scroll to Top